Kip Ganeš – zlata barva

22,00 z DDV

Ganesh ali Ganesha pomeni modrost in inteligenco. Varuje tako znanost kot umetnost: glasbo, poezijo in ples. Prav tako je cenjen kot zavetnik doma in podjetja. Njegova prisotnost obljublja srečo in blaginjo.

Availability: 2 na zalogi

Kategorija:

Ganeša je hindujski bog, ki ga pogosto prikazujejo s slonjo glavo in trupom. Kot sin boga Šive in boginje Parvati, Ganeša predstavlja modrost, znanje ter odstranjevalec ovir in težav. Njegova slonja glava simbolizira velik um, njegovo debelo telo pa predstavlja stabilnost in moč. Ganeša je priljubljen tudi kot zapisovalec, ki beleži dobro in slabo ter je znan kot zavetnik trgovcev in učencev.

V hinduizmu se Ganeša časti kot božanstvo, ki prinaša srečo in uspeh. Šteje se, da odstranjuje ovire in pomaga premagovati težave na življenjski poti. Njegova prisotnost je pogosta pri verskih obredih in začetkih pomembnih podvigov, saj ljudje verjamejo, da prinaša blagoslove ter olajša začetke novih projektov in podvigov.

Ganeša je torej simbol modrosti, zaščite in sreče, in njegova podoba pogosto krasijo domove, pisarne ter verske prostore.

 

 

 

Teža 0,485 kg
Dimenzije 14,30 × 10,5 × 17,7 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kip Ganeš – zlata barva”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja